Jak ugotować jajka na obiad

Na rynku dostępne są różne rodzaje jajek, ale aby zaoszczędzić pieniądze, zawsze lepiej jest spróbować ugotować jajka w domu. Składniki do przygotowania dania z jajek są bardzo podstawowe, a sam proces jest bardzo prosty.

Składniki na jajka:

Jaja

Sól

Masło

Cukier

Czosnek

Cebula

Sól

Pieprz

Oliwa z oliwek

Cynamon

Mleko

Przyprawy

Żółtko jajka

Chleb

Do jajek można nawet dodać przyprawy, takie jak cynamon, pieprz, cebula i czosnek. Nie jest to jednak obowiązkowe, ponieważ można przygotować to danie również bez przypraw.

Składniki potrzebne do przygotowania tego przepisu to:

Jaja

Sól

Cukier

Czosnek

Cebula

Przyprawy

Masło

Mleko

Chleb

Oliwa z oliwek

Żółtko jajka

Do potrawy można również użyć przypraw, takich jak cynamon, pieprz, cebula i czosnek. Nie jest to jednak obowiązkowe, ponieważ danie można przygotować również bez żadnych przypraw.

Jak przyrządzić jajka na obiad?

Przede wszystkim przygotuj żółtko jajka. Rozbij jajko, wyjmij żółtko i umieść je w miseczce.

Teraz dodaj masło na patelnię i podsmaż na nim czosnek, cebulę i sól.

Gdy cebula będzie już podsmażona, możesz zmniejszyć ogień na mały i dodać jajka na patelnię.

Utrzymuj płomień na średnim poziomie i dodaj do jajek odrobinę cukru.

Po 2-3 minutach dodać mleko i dalej mieszać.

Dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj jajka.

Teraz wylać masę na talerz i udekorować chlebem.

Gotuj jajka przez 2-3 minuty i podawaj na gorąco.

Wnioski:

Jajka to zdrowa i smaczna potrawa, którą możesz zjeść na kolację lub śniadanie. Wiem, że jest to najłatwiejszy i najprostszy przepis na jajka, ale możesz wypróbować także inne przepisy.